UNDER BARKEN – Træsnit af 17 Danske Grafikere


 

DELTAGENDE KUNSTNERE: Bjarne Agerbo, Lone Arendal, Martin Askholm, Jens Bohr, Eva Carstensen, Gay Christensen, Rasmus Danø, Ken Denning, Delphine Flyvehavn, Roger Fohlmann, Hanne Ravn Hermansen, Torben Heron, B.C. Meibom, Anne Marie Ploug, Gorm Spaabæk, Bendt Ulrich Sørensen, Pia Skogberg.

UNDER BARKEN – træsnit af 17 DANSKE GRAFIKERE

Træsnittets historie går tilbage til Kina 800 f.Kr. og kom til Europa sammen med papiret for ca. 600 år siden.

UNDER BARKEN er en udstilling der udelukkende viser træsnit udført af 17 Danske Grafikere og skal ses som et punktnedslag på hvor træsnittet står som kunstnerisk udtryksform i 2016.

Kunstnerene på udstillingen arbejder med træsnittet med personlige indgangsvinkler og i forskellige retninger; traditionelt, konceptuelt og til mere rumlige greb. Med træsnittet som udstillingens overordnede formelle format, vil udstillingen afspejle en vedholdenhed af træsnittet som kunstnerisk udtryksmiddel i dag.

Kunstnernes slægtskab er at de alle arbejder professionelt med træsnittet som en væsentlig del af deres kunstneriske virke, og at de alle egenhændigt skaber værket i processen fra skitse, udskæring til endeligt tryk. Dette skaber en stoflighed og taktilitet i værkerne, hvor eksperimentet og nysgerrigheden kommer direkte til udtryk i værkerne.

At lave en udstilling med træsnittet som kunstnerisk udtryksform netop nu, er væsentlig da de håndværksmæssige dyder og kontakten med materialet, forsvinder i en mere og mere digitaliseret samfund. Strømninger der ændrer den verden vi lever i, vækker historisk set en modkraft hos billedkunstnere og den modkraft vises nu i en mangfoldig og inspirerende udstilling.

De 17 udstillende kunstnere er alle medlemmer af Foreningen Danske Grafikere.

Danske Grafikere er et af de væsentligste og ældste kunstnerdrevne udstillingssteder samt en platform for grafisk kunst i Danmark.

Udstillingen er arrangeret af Rasmus Danø og Martin Askholm i samarbejde med Foreningen Danske Grafikere og Pakhus Galleriet.

Vel mødt.

PAKHUSgalleriet
Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sj.

Udstillingsperiode: 31.10.2016 – 26.11.2016


                   
 
Gorm Spaabæk har arbejdet med træsnit de sidste 15 år.
 

 


  

 

 

 

 

© Gorm Spaabæk. Alt indhold er ophavsretligt beskyttet.